ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ACHARNORAMA

Πήγαινε κάτω

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ACHARNORAMA

Δημοσίευση από Ζουζούνα! Την / Το Τετ Οκτ 09, 2013 10:01 am

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ: "Εύχομαι Ανάσταση στο τόπο αλλά και στον Δήμο μας επιτέλους!"

Στο πέρασμα της έχει το χάρισμα να κόβει την ανάσα ανδρών και γυναικών, η λεπτότητα των κινήσεων της προκαλούν αμηχανία, η απίστευτη ευγένεια της αιχμαλωτίζει, όμως αυτό που πραγματικά την κάνει μοναδική είναι το υποκριτικό της ταλέντο! Καταφέρνει να κάνει τους ρόλους δικούς της προκαλώντας με την ίδια ευκολία γέλιο ή δάκρυ στους θεατές ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Σαφέστατα δίκαια θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και δεν είναι άλλη από την συνδημότισσα μας Παναγιώτα Βλαντή! Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στο ACHARNORAMA για την καλλιτεχνική της πορεία, τα εμπόδια που συναντά κανείς όταν αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτή την τέχνη, αλλά και για τον Δήμο Αχαρνών που ξαναζεί τους τελευταίους 5 μήνες…

- Ένας από τους βασικούς λόγους που θέλαμε να φιλοξενήσουμε μία συνέντευξή σας, εκτός από το γεγονός πως είστε μία ταλαντούχα ηθοποιός, είναι κυρίως το γεγονός πως έχετε πολύ μεγάλο fun club στις Αχαρνές! Το γνωρίζατε;

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε! Το σίγουρο είναι πως έχω πολλούς φίλους στις Αχαρνές!

- Για εσάς εκτός από τους πολλούς θαυμαστές, αλλά και φίλους που έχετε εδώ ποια είναι η σχέση σας με τον Δήμο Αχαρνών;

Εδώ είναι το πατρικό μου στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι γονείς μου πριν 20 χρόνια. Έμεινα στο Μενίδι για λίγο διάστημα γιατί λόγο της δουλειάς μου με διευκόλυνε να μετακομίσω στο Κέντρο της Αθήνας. Τους τελευταίους 5 μήνες, ωστόσο, επέστρεψα και ζω πλέον κι εγώ στο πατρικό μου.

- Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την πόλη μας; Τι δεν σας αρέσει;

Το μεγάλο μου παράπονο είναι οι δρόμοι! Πιστεύω ότι βρίσκονται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση με την εικόνα της πόλης να γίνεται ακόμη χειρότερη όταν βρέχει! Μένω στην Μπόσκιζα και όταν πρέπει να διασχίσω την Λ. Καραμανλή για να κατέβω στο κέντρο του Μενιδίου πραγματικά αισθάνομαι πολύ άσχημα. Η εικόνα είναι τραγική, είναι κάτι το ασύλληπτο! Κατεβαίνω συχνά στο Κέντρο γιατί η δασκάλα φωνητικής μου είναι στην Πλατεία Καράβου οπότε έχω εικόνα μεγάλου μέρους των δρόμων της πόλης. Πιστεύω πως, μεταξύ πολλών άλλων, όπως και σε άλλους δήμους, που πρέπει να διορθωθούν άμεσα είναι οι δρόμοι. Αυτή η εικόνα αισθητικά, αλλά και πρακτικά, αφού καταστρέφονται αυτοκίνητα αλλά τίθεται σε κίνδυνο και η ακεραιότητα μας πρέπει να αλλάξει!

- Υπάρχει κάτι που να σας αρέσει εδώ;

Φυσικά μου αρέσουν πάρα πολλά στις Αχαρνές! Η αγορά για παράδειγμα, που σε σχέση με παλιότερα που έμενα εδώ έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ. Έχει υπέροχα καφέ και μαγαζιά αλλά και πάρα πολύ καλό κόσμο. Το Μενίδι πιστεύω έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, θα ήθελα να γίνει όμως κάποια στιγμή πιο σαφές γιατί μέσα στην έκταση του χάνεται.

- Ποιοι είναι οι φίλοι σας στο Μενίδι;

Έχω αρκετούς φίλους εδώ μεταξύ των οποίων η Ράνια Παπαδάκου και ο Νίκος Νίκας που γνωριζόμαστε από την Δραματική Σχολή και τους αγαπώ πάρα πολύ!

- Θα ασχολιόσασταν ποτέ με τα κοινά;

Όχι. Αυτή την στιγμή και τον χρόνο δεν έχω, αλλά και πιστεύω πως δεν με εκφράζει. Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να εκφραστώ μέσα από την πολιτική, όπως θα ήθελα ή δεν θα με αφήναν να κάνω αυτά που θα ήθελα.

- Είστε μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς που πραγματικά εντυπωσιάζει σε κάθε ρόλο. Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και πως προέκυψε;

Πολύ μικρή, πιτσιρικά θα έλεγα άρχισα να θέλω να γίνω ηθοποιός, να το ζητάω. Ξεκίνησα φοιτώντας σε μία δραματική σχολή, τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους!

- Συναντά κανείς εμπόδια όταν θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Ένα μεγάλο εμπόδιο είναι ο εαυτός μας. Το δεύτερο εμπόδιο είναι τι εικόνα έχουμε εμείς για τον εαυτό μας και τι οι άλλοι για εμάς. Η υποκριτική είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο επάγγελμα έτσι κι αλλιώς, αλλά θεωρώ ότι οι επιλογές μας και η στάση ζωής μας είναι αυτά που καθορίζουν το μέλλον. Επομένως το πώς έχεις μεγαλώσει και τι αρχές έχεις αυτές καθορίζουν και την δουλειά και τις επιλογές σου. Τα γνωστά εμπόδια που συναντά ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, η ανασφάλεια της κάθε σεζόν με τους ρόλους, κάποιες φορές οι κακές συνεργασίες, αφού δεν είναι πάντοτε ρόδινα τα πράγματα, είναι μερικές ακόμη δυσκολίες.

- Τι είναι για εσάς η υποκριτική; Τι αισθάνεστε όταν υποδύεστε έναν ρόλο στην τηλεόραση ή το θέατρο;

Όσο ξεκινώ να δουλεύω έναν ρόλο αισθάνομαι άγχος, ανασφάλεια, χαρά, δημιουργία. Όταν αρχίσει να στρώνει ο ρόλος στο θέατρο σαφώς νιώθω μία άνεση και μία ευδαιμονία. Η αίσθηση που έχεις όταν παίζεις στο θέατρο ή στην τηλεόραση σαφώς είναι διαφορετική, αλλά για μένα είναι εξίσου μαγικά.

- Κάπου είχα διαβάσει πως η οικογένεια σας δεν χάρηκε ιδιαίτερα με αυτή την επιλογή σας.. Εσείς σήμερα θα παροτρύνατε έναν νέο που επιθυμεί τελειώνοντας τα Λύκειο να ασχοληθεί με την υποκριτική ή είναι δύσκολοι καιροί για τέχνες;

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν ήθελε ούτε ο μπαμπάς, ούτε η μαμά να ασχοληθώ με την υποκριτική. Όμως, από την σχολή κι έπειτα άρχισαν να αλλάζουν γνώμη. Θα παρότρυνα ένα νέο να ασχοληθεί με την υποκριτική μόνο αν έχει μυαλό στο κεφάλι του! Μόνο δηλαδή αν δεν πιστεύει πως η δουλειά μας είναι εξώφυλλα και τηλεόραση, τότε θα του έλεγα ναι να ασχοληθείς. Μόνο αν έβλεπα ένα παιδί που έχει ανάγκη να εκφραστεί μέσα απ’ αυτό, ότι έχει όρεξη να διαβάσει πολύ, να κουραστεί πολύ, θα το παρότρυνα να γίνει ηθοποιός. Απλώς θα του έλεγα να το πάρει πολύ σοβαρά γιατί δεν είναι αέρας και φούμαρα όπως πιστεύουν κάποιοι…

- Σας έχει δυσκολέψει το star system; Σας έχουν παρακολουθήσει για παράδειγμα παπαράτσι;

Αυτό σε εμένα γίνεται σπάνια γιατί δεν προκαλώ με την προσωπική μου ζωή. Πρέπει να το κυνηγήσει κάποιος για να του συμβεί!

- Υπάρχουν ρόλοι που σας έχουν μείνει;

Πάρα πολλοί ρόλοι. Όπως το «Οργισμένα νιάτα» στο θέατρο, κάποια επεισόδια στους Κόκκινους Κύκλους, τα Μαύρα Μεσάνυχτα. Με αγάπη θυμάμαι όλους τους ρόλους , όμως δεν μου αφήνουν γενικότερα κατάλοιπα, κάτι που να επηρεάζουν τη ζωή μου.

- Τελικά αν δεν ήσασταν ηθοποιός θα θέλατε να γίνεται μπαλαρίνα;

Λατρεύω το μπαλέτο και ναι αν δεν ήμουν ηθοποιός θα γινόμουν μπαλαρίνα! Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά ταυτόχρονα πολύ μαγικό!

- Η οικονομική κρίση σας έχει επηρεάσει;

Με έχει επηρεάσει όπως όλους τους Έλληνες. Έχω κι εγώ δάνεια, δόξα το Θεό και ανησυχώ όπως όλοι! Έχω περιορίσει κατά πολύ τα έξοδα μου, όπως όλοι μας, άλλωστε δεν ζω σε ένα κόσμο μαγικό!

-Έχετε ακούσει πως σε αρκετά σχολεία πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα ακόμη και σίτισης; Και αν ναι τι αισθάνεστε;

Δουλεύω στο Κέντρο και δυστυχώς βλέπω καθημερινά άσχημες εικόνες. Ξέρω καλά πως υπάρχουν παιδιά που πέφτουν κάτω από την πείνα μέσα στις αίθουσες και μόνο η σκέψη αυτή μπορεί να με τρελάνει! Είναι ανατριχιαστικό! Θα μπορούσε, όμως, πιστεύω ο Δήμος να κάνει κάτι γι’ αυτό, για να μην μιλήσω γενικά. Ο κάθε δήμος θα μπορούσε να μεριμνήσει για συσσίτια ή χώρους στέγασης αστέγων. Μπορεί τώρα να λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά κάποτε υπήρχαν δεν μπορώ να πιστέψω το αντίθετο!

- Πείτε μας τα σχέδια σας για το μέλλον, τι ετοιμάζετε που μπορούν να σας απολαύσουν τώρα;

Μου είχαν προτείνει από πέρυσι δουλειά στην Κύπρο, αλλά δε μπόρεσα να πάω. Η ίδια πρόταση έγινε και φέτος κι έτσι δέχτηκα να υποδυθώ τη Νεφέλη στο σήριαλ «Εφτά ουρανοί», μια γυναίκα που γυρνά στην Κύπρο και συναντά τον παλιό της έρωτα, ο οποίος τώρα είναι παπάς και παντρεμένος με παιδιά.

- Ταξιδεύετε συχνά στην Κύπρο με αφορμή τα γυρίσματα. Πως είναι τώρα τα πράγματα εκεί;

Είναι δύσκολες οι στιγμές που περνούν οι Κύπριοι. Ο κόσμος έχει αγχωθεί πολύ και λογικό είναι. Ωστόσο, τους έχω εμπιστοσύνη, πιστεύω πως θα βγουν από την κρίση πιο γρήγορα από ότι εμείς!

- Θα θέλαμε να κλείσουμε με μία ευχή σασγια τους αναγνώστες του ACHARNORAMA…

Εύχομαι Καλό Πάσχα και Ανάσταση μέσα μας, Ανάσταση στο τόπο, αλλά και στον Δήμο μας επιτέλους!

- Σας ευχαριστούμε πολύ!

Πηγή: http://www.acharnorama.gr/
Δημοσίευση: 12.05.2013

~ • ~ ♥ ~ • ~ ♥ ~ • ~ ♥ ~ • ~ ♥ ~• ~

~ ♥ You are my Weakness..!! ☆~
 Love Join:~ ♥ Panagiota Vlanti! ~ Love
avatar
Ζουζούνα!
Τουρίστας
Τουρίστας

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 343
Ημερομηνία εγγραφής : 20/06/2012
Ηλικία : 26
Τόπος : ✩Σε ένα ροζ Συννεφάκι!
Ασχολίες : Να Ονειρεύομαι...! ♥ & να κάνω την ζωή της ομορφότερη! :)

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://panvlanti.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης